Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Elismerten jó tanuló és jó sportoló Dimitric Miona

Iskolánk tanulója és Szent Benedek Röplabda Akadémia játékosa rangos miniszteri elismerésben részesült.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója −2020” címmel azon tanulókat tüntette ki, akik a 2019/2020. tanévben kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt nyújtottak. A pályázat kiírásában közreműködött a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Versenysport Szövetség, valamint a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség. A cél az ifjúság ösztönzése az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra, valamint a fizikai aktivitásra, rendszeres és egészségfejlesztő testmozgásra. Iskolánk tanulója, a Szent Benedek Röplabda Akadémia Extraligás csapatának tagja, Dimitric Miona a napokban kapta meg Kásler Miklós miniszter elismerő oklevelét, aki a remek tanulmányi eredménye mellett az előző tanévben második helyezést ért el iskolánk csapatával a Diákolimpián.

– Mit szóltál az elismeréshez?
– Nagyon örültem a hírnek. Egy ilyen nehéz időszak után, amin keresztülment mindenki, nagyon sokat jelent egy ilyen siker. Ez egyrészt mutatja, hogy a kemény munkának megvan a gyümölcse, másrészt erőt és lökést ad a hasonló folytatáshoz. Boldog vagyok és köszönöm az iskola tanárainak és az Akadémia vezetésének, hogy ezt elérhettem, mert nélkülük biztosan nem sikerült volna.

– Egy ilyen díj azt feltételezi, hogy aki kapja, az szeret tanulni.
– Szerencsére ez nálam így van, viszonylag könnyen veszem rá magam a tanulásra és többnyire érdekel is az, amit tanulok. Persze van olyan, ami nehezebb, vagy kevésbé köt le, de azzal is igyekszem megbirkózni. Én Szerbiából érkeztem, így magyar nyelven tanulni még nagyobb kihívás, de azon vagyok, hogy minél jobban menjen ez is, mert két év múlva ha megvan az érettségim, akkor itt szeretném folytatni a tanulmányaimat.

– Mi a kedvenc tantárgyad?
– Nincs különösebben kedvenc tantárgyam, tényleg legtöbbször minden érdekel. Ha valamit ki kellene emelnem, akkor az a matematika, amiben jó vagyok és ezt úgy érzem könnyebben is tanulom.

– A jó tanuló mellett a sportban is kiemelkedőt kellett nyújtanod. Hogy fér össze a kettő?
– Nem mindig könnyű megoldani. Sokszor előfordul, hogy az edzések vagy a meccsek miatt nem tudok ott lenni az órákon, és ezeket a hiányzásokat pótolnom kell. Ebben a tanároktól nagyon sok segítséget kapok az iskolában, de így is van amikor nagyon elfáradok benne. Az edzők is megértőek, ha a tanulás miatt egy-egy edzésről kések. Tudják, hogy nem élek vissza sem ott, sem itt a helyzettel. Komoly céljaim vannak a sportpályán és a tanulásban is.

Elégedett osztályfőnök
– Miona a kezdeti nyelvi nehézségek ellenére hamar barátokra lelt osztályában. Ehhez persze hozzájárult, hogy a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskolában nyitott, barátságos és befogadó légkör fogadta mind a tanárok, mind pedig a diákok részéről. A rengeteg edzés és a meccsek sok idejét lekötik, de mindezek ellenére az iskolai közösségben is szépen megtalálta a helyét. Viszonylag zárkózott, szolid, de rendkívül mély érzésű fiatal lány. A művészeti tantárgyakban (is) megmutatkozik kreativitása, precízsége, igényessége. Kitartásával, céljai elszánt  megvalósításával példaértékű társai számára. Egy-egy nehezebb időszak után képes megújulni és még keményebben küzdeni. Osztálytársai méltányolják és elismerik iskolai és sporteredményeit. Ha segítségre van szüksége, bátran fordul tanácsért társaihoz, tanáraihoz- dicsérte Mionát osztályfőnöke, Végh Melinda.

Gratulálunk Miona, nagyon büszkék vagyunk Rád!