Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

A Nemzeti Összetartozás Emléknapja alkalmából koszorúztunk – 2021. június 4.

A Nemzeti Összetartozás Emléknapja alkalmából a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9. A osztályos tanulói koszorúzáson vettek részt osztályfőnökük és kollégiumvezetőjük kíséretében Balatonfüreden, a Kovászna Parkban. A koszorúzást követően Vancsura Miklós rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető gratulált tanulóinknak a méltó helytálláshoz, és megtisztelte csapatunkat egy közös fénykép elkészítésével.

„Mit tehetünk?

Az emberek hozzáállását varázsütésre megváltoztatni nem lehet, mint minden másban, itt is a világra még nyitott gyerekeknél kell elkezdeni a tudatformálást, és akkor nem fordulhat majd elő, hogy egy magyarországi fiatal álmélkodva kérdezi erdélyi társát, hol tanult meg ilyen jól magyarul.

Az anyaországnak kell megerősödnie gazdaságilag, demográfiailag, és legfőképpen lelkileg. Az anyaországi tájékozatlanság és közöny teszi igazán hazátlanná a határon túli magyart. Csak az anyaország karolhatja fel a határontúliakat.

Ennek a gondolatnak és szándéknak a kifejeződése a Nemzeti Összetartozás Napja, ami lehetővé teszi, hogy végre az irredentizmus vádja nélkül beszélhessünk nemzeti sorstragédiánkról, hogy képesek legyünk szembenézni vele, és elszántan, okosan, minden tehetségünket latba vetve megtenni mindent azért, hogy nemzettársaink méltósággal élhessenek a szülőföldjükön.”