Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Tájékoztató a 2023/2024-as tanév kollégiumi beköltözéshez

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kollégista tanulóink kollégiumi beköltözésének időpontja a 2023/2024-es tanévre: 2023. augusztus 31.

A kollégiumi beköltözés az alábbi rend szerint történik:

  • A 9.évfolyamos tanulók  2023. augusztus 31-én 14.00-16.00 óra között költözhetnek be a kollégiumba.
  • A 10. évfolyamos tanulók  2023. augusztus 31-én 16.00-18.00 között költözhetnek be a kollégiumba.
  • A 11. és 12. évfolyamos tanulók 2023. augusztus 31-én 18.00-20.00 között költözhetnek be a kollégiumba.

A kollégiumi felvétel egy tanévre szól, amely a jelentkezés dátumát követő tanév.

Megkérjük a kedves Szülőket és Gondviselőket, hogy gyermeküket maximum 2 fő kísérje be a kollégiumokba! Megértésüket köszönjük!


Kedves Szülők! Kedves Kollégista Tanulónk!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket/Bennetek, hogy aki a meghirdetett beköltözés időpontjában nem jelenik meg, vagy a késedelemről előzetesen nem értesíti az intézményt, kizárható a kollégiumi elhelyezés rendjéből.

Minden szülőt szeretnénk felkérni arra, hogy gyermeke csak akkor költözzön be vagy térjen vissza hétvégén a kollégiumba, ha teljesen tünetmentes, ha nem érzi rosszul magát és a koronavírus vagy egyéb fertőző betegség általános tünetei közül egyiket sem tapasztalja magán.

A kollégista diák szülője/gondviselője köteles a beköltözést követő 30 napon belül a kollégium címét (8230 Balatonfüred, Hősök tere 1.) tartózkodási helyként bejelenteni a hatósági nyilvántartásba, illetve a kollégiumi tagság megszűnésekor onnan kijelenteni.

A szülő és a kollégiumba jelentkező diák tudomásul veszi, hogy a tanulók érdekében az oktatási intézmény fenntartója által telepített kamera rendszer   üzemel az iskola/kollégium területén.

A kollégium a törvényi előírásoknak megfelelően biztosítja a napi háromszori étkezést, melyet kötelező igénybe venni (hétfő reggelitől péntek ebédig). Intézményünk természetesen figyelembe veszi a szakorvosi igazolással alátámasztott speciális étkezési igényeket.

Az étkezési térítési díjak befizetése a kollégiumi beköltözés napján, augusztus 31-én történik. A teljes étkezési térítési díj összege: 31.080 Ft, a kedvezményes étkezési térítési díj összege: 15.540 Ft. Az étkezés igénybevételéhez új tanulóink részére szükséges egy étkezési kártya megvásárlása, melynek térítési díja 1.000 Ft; ez szintén a beköltözés napján fizetendő. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel érkezni a beköltözés napján.

Kérjük Önöket, hogy a kedvezményes térítési díj jogosságát alátámasztó igazolást/határozatot az augusztus 31-i beköltözés napjára szíveskedjenek mindenképpen magukkal hozni, kizárólag a 2023. szeptember 1-vel érvényes igazolás bemutatása esetén áll módunkban elfogadni a kedvezményes térítési díjra való jogosultságot.

A tanuló abban az esetben részesülhet 50%-os kedvezményben, amennyiben az erre jogosító igazolás mellett az alábbi, kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges, törvényes képviselő által kitöltött és aláírt nyilatkozatot is magával hozza a beköltözéskor.

Kérjük az érintett Szülőket, legyenek szívesek az ehhez szükséges dokumentumot iskolánk honlapjáról letölteni, és a beköltözés napjára magukkal hozni.


ÚTMUTATÓ A KOLLÉGIUMI BEKÖLTÖZÉSHEZ

A beköltözés feltételei:

  • Az iskolai és kollégiumi házirend betartásának vállalása mind a szülő és diák részéről, melyet a beköltözéskor aláírásukkal fogadnak el.
  • A tanuló okiratairól készült fénymásolat (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, diákigazolvány).
  • 3 napnál nem régebbi Szülői egészségügyi nyilatkozat, hogy a tanuló egészséges és közösségbe felvehető.
  • Szeptember havi étkezési díj befizetése: Az 50%-os étkezési díjkedvezményre az a tanuló jogosult, akinél a jogszabályban meghatározott feltételek valamelyike fennáll, melyet 2023. szeptember 01-vel érvényes határozattal igazolni tud:
    • Három és több gyermekes családban nevelkedő gyermek (MÁK igazolás).
    • A tanuló tartósan beteg gyermek (szakorvosi igazolás és MÁK igazolás az emelt családi pótlékról).
    • Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül (önkormányzati határozat).
    • Kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges, törvényes képviselő által kitöltött és aláírt nyilatkozat.
  • Amennyiben gyermekük a tanév során betegség, vagy egyéb ok miatt hiányzik, kérjük, a gyermek kollégiumi nevelőtanárát minden esetben értesítsék nevelőtanár kollégánk hivatalos e-mail címén, melyről a beköltözés alkalmával gyermekük nevelőtanárától részesülnek tájékoztatásban.
  • Kérnénk a szülőket, hogy a rendkívüli esemény miatti kollégiumi kikérőt szíveskedjenek „A kikérő kollégiumi távolléthez” dokumentumot pontosan kitöltve, szülő által aláírva  e-mailben a és gyermekük nevelőtanárának  e-mail címére mindenképpen a hiányzást megelőzően megküldeni.

Amire szükséged lesz kollégistaként:

  • évszaknak és időjárásnak megfelelő ruházat és kabát, ünneplő ruha, fehérnemű, pizsama/hálóing, utcai/sport/elegáns cipő, papucs, napszemüveg, esőkabát, esernyő,
  • kollégiumunk biztosít paplant, párnát ugyanakkor az ágyneműhuzatot, lepedőt és az ágy letakarására szolgáló plédet hozni kell,
  • tisztálkodási szerek: szappan, tusfürdő, sampon, törölköző, dezodor,fogkefe, fogkrém, fésű, manikűrkészlet, zsebkendő, WC papír, stb.,
  • saját evőeszköz, tányér, pohár/bögre, konzervnyitó, névvel ellátott, műanyag tárolódoboz az élelem hűtőszekrényben való higiénikus tárolásához, konyharuha,
  • nem mérgező hatású takarítószerek,mosogatószer, mosogatószivacs, törlőkendő, szemeteszsák,
  • a kollégium dolgozói nem adhatnak gyógyszert, így a szükséges orvosságot hozd magaddal (vitaminok, láz- és fájdalomcsillapító, allergia gyógyszerek),
  • iskolai tanszerek, taneszközök (füzet, írólap, tolltartó, számológép, vonalzó, körző stb.),
  • bevásárláshoz zsebpénz, bankkártya (saját felelősségre),
  • a vírushelyzet miatt maszk, kézfertőtlenítő, esetleg gumikesztyű.

Jelen dokumentumban nem szabályozott kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos kérdésekre a e-mail címre küldött levelükre Nemes Éva kollégiumvezető válaszol.

Balatonfüred, 2023. 08. 25.

Nemes Éva
Kollégiumvezető

Mellékletek:

Adatlap kollégisták részére (PDF, 516 kb)

Nyilatkozat étkezési téritési díj kedvezmény igénybe vételéhez (PDF, 354 kb)

Szülői egészségügyi nyilatkozat (PDF, 305 kb)

Adatvédelmi nyilatkozat (PDF, 206 kb)