Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával, meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.

Az elmúlt évek szakközépiskolája, amelyben a 3 éves szakmai képzés szakmai vizsgával zárul. Először ágazatot és szakképesítést választanak a tanulók. A 9. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek. Az ágazati alapvizsga teljesítése után módosítható a szakmaválasztás, vagy a tanuló az ágazaton belüli technikumi képzésekre átjelentkezhet. A képzésben résztvevő tanulók a 9. évfolyamtól ösztöndíjat kapnak. A 10. és 11. évfolyamon a képzés duális keretek között zajlik, az elmélet az iskolában, a gyakorlat pedig a vállalatoknál, vállalkozóknál.

A szakképző iskolát végzettek számára érettségire felkészítő, esti tagozatos képzés lehetőségét biztosítjuk.

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásoka tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

Iskolarendszerű szakképzésbe csak olyan tanulót vehet fel a középiskola, aki az adott szakképesítésre a szakmai és vizsgakövetelményekben előírt egészségügyi alkalmassági, továbbá a pályaalkalmassági követelményeknek megfelel.

Egészségügyi alkalmasság

Orvosi szakvéleményre alapozott megállapítás arról, hogy a képzésbe bekapcsolódni szándékozó tanuló testi adottságai, egészségi és pszichikai állapota alapján képes önmaga és mások veszélyeztetése nélkül a választott szakma szerinti tevékenység, foglalkozás gyakorlására és a szakmai vizsgára való felkészülésre, valamint a vizsga sikeres teljesítésére. Az egészségügyi alkalmasság elbírálásához kérjük az – esetleges betegséghez kapcsolódó – orvosi leletek bemutatását.

Pályaalkalmassági követelmény

A szakképzésbe történő bekapcsolódás – szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott – azon feltétele, amely alapján megállapítható, hogy a szakképzésben részt venni szándékozó személy képességei, készségei alapján sikeresen fel tud készülni a választott szakképesítés komplex szakmai vizsgájára és a választott tevékenység, foglalkozás ellátására.

Az egészségügyi- és pályaalkalmassági vizsgálatok a középiskolában, az iskola által megadott időpontban kerülnek lebonyolításra.

A Röplabda Akadémiai képzésünk mellett a fenti szakot is el tudod végezni.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az iskola és az Akadémia egy terülten helyezkedik el, így könnyen és biztonságban teltek mindennapjaink.

Iskola

3,5 Ha-os területen működik az iskola, melynek különálló tanügyigazgatása épületeiben folyik az oktatás szakiránytól függően. Az épületek felújítottak modernizáltak és jól felszereltek.

Kollégium

Fiú és lány kollégiumainkban 100-100 fő elhelyezésére van lehetőség 2, 4 fős szobákban. A fiúkollégium felújított, a lányok épülete is hamarosan megszépül. Sportolóink elhelyezése hétvégén is biztosított a versenyidőszakban, természetesen felnőtt felügyelettel. Hétvégi szülői szállás előre egyeztetett időpontokban lehetséges.

Ellátás

Sportolóink napi háromszori étkezése az iskola konyháján megoldott az egészséges táplálkozás jegyében.

Csarnok

Az iskola tornacsarnokában zajlanak az edzések és a felkészülés, természetesen a hazai versenyek is itt kerülnek megrendezésre minden korosztályban.

Alapszintű röplabda csoport

Előny, de nem feltétel: röplabda előképzettség

Biztosított feltételek:

  • Heti 8 edzés magasan képzett edzők irányításával
  • Tanulmányokat segítő kijelölt pedagógus 
  • Versenyzési lehetőség: U15, U17 korosztályokban
  • Folyamatos előrelépési lehetőség a szakmai stáb javaslat alapján

Emelt szintű röplabdás csoport

Feltétel: röplabdás előképzettség

Biztosított feltételek:

  • Heti 8 edzés magasan képzett edzők irányításával
  • Tanulmányokat segítő kijelölt pedagógus 
  • Versenyzési lehetőség: U15, U17, U19, U21/NB2. korosztályokban 
  • szállás: díjmentes kollégiumi elhelyezés
  • Folyamatos előrelépési lehetőség a szakmai stáb javaslat alapján

Kiemelt röplabda csoport

Feltétel: röplabdás előképzettség

Biztosított feltételek:

  • Heti 8 edzés magasan képzett edzők irányításával
  • Tanulmányokat segítő kijelölt pedagógus 
  • Versenyzési lehetőség: U19, U21/NB2. korosztályokban 
  • NB1-es kerettel való felkészülés, versenyzés
  • szállás: díjmentes kollégiumi elhelyezés
  • teljes ellátás: napi 3 étkezés
  • Folyamatos előrelépési lehetőség a szakmai stáb javaslat alapján
  • Részvételi lehetőség az Akadémiai Ösztöndíj Programjában