Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Beiskolázás 2023-2024

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Köszönjük, hogy úgy döntöttek, hogy gyermekük jelentkezését a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága által fenntartott, keresztény bencés értékrendet képviselő, Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum Szakképző Iskola és Kollégium intézményébe nyújtották be.

Szent Benedek Regulái szerint iskolánk a bencés tágasság értelmében keresztény értékrendet képvisel, mely alapján célunk, hogy tanulóink a jövőben is testvéri közösséggé formálódjanak, erőt meríthessenek a Krisztusi Szeretetből, és a mindenütt jelenlévő Szent Istentől ösztönözve épülhessenek intézményünkben.

Iskolánkba a 2023/2024-es tanévre a tavalyi túljelentkezést is meghaladó létszámú tanuló jelentkezett iskolánkba, ami várólista kialakítását tette szükségessé. Az idei évtől sajnálatunkra a pontok alapján jelentős számú elutasítást kellett eszközölnünk.

Bízunk abban, hogy az elkövetkező egy-két tanévben iskolánk egyre több tanulót fog tudni felvenni, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges tantermi infrastruktúránk bővítése, mivel a nagyarányú jelentkezést a jelenlegi tantermi kapacitás mellett nem tudjuk kielégíteni.

Az így beérkezett jelentkezéseket iskolánk rangsorolja, ezt követően üresedés esetén értesítjük Önöket.

Istenünk, ki Szent Benedek apátot a szerzetesség kiváló mesterévé tetted, kérünk, add, hogy téged mindennél jobban szeressünk, és nagylelkű szeretettel siessünk feléd parancsaid útján.

Tisztelettel:

Komáromi Móric
Igazgató