Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Az iskolai gyűjtés szinte magától megindult – Imádkozzunk és cselekedjünk közösen a menekültek, nehéz helyzetben lévők megsegítéséért

„Már több, mint egy hónapja vette kezdetét az orosz ostrom Ukrajnában. Mi is, mint szinte mindenki az országban, azt kérdeztük magunktól, egymástól, Istentől, hogy miben tudnánk segíteni.
Az iskolai gyűjtés szinte magától megindult, amely során élelmiszert, tisztálkodási szereket és ruhát gyűjtött tanár, diák a Szent Benedek Középiskolában. Az első kisbusznyi adományt Budapestre és Miskolcra továbbítottuk két befogadó állomásra.
Ezt követte az utazásban való segítségnyújtás a határról. A Baptista Szeretetszolgálat Tiszabecsen fogadta a menekülteket szállással, élelmiszerrel, orvosi ellátással. E szolgálat önkénteseként vettem részt, iskolánk újabb élelmiszer adományának helyszínre szállításával, továbbá kisbuszos személyszállítással. Március 18-20. között éjjeli és nappali fuvarok során fájdalmas, de egyben felemelő pillanatokat élhettem át, míg Záhony, Nyíregyháza, Budapest irányába, vagy épp visszafelé haladtam, s lehettem szolgálatukra a menekült embertársainknak.
Imádkozzunk közösen, hogy minél hamarabb befejeződhessen ez a pusztítás.”
Kósa Gergely tanár úr