Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Diákolimpia – Bronzérmesek lettünk!

Bronzérmesek vagyunk a 2022- es Diákolimpián! 3:0-ás végeredménnyel a Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium legyőzte a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapatát és ezzel kiérdemelte a harmadik helyezettnek járó érmet.

Komáromi Móric igazgató, Szent Benedek Gimnázium, Technikum,Szakképző Iskola és Kollégium: „Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy iskolánkat képviselve a gyerekeink ilyen szép sikert értek el. Gratulálok a csapatnak és az edzőknek, akik elkísérték őket és azoknak is, akik itthonról segítették, támogatták a csapatot! „(Komáromi Móric a következő napokban hosszabban is megszólal a témában felületeinken.)

Kormos Mihály vezetőedző: „Hatalmas siker számunkra ez a bronzérem. Gratulálok a lányoknak! Nagy küzdelmeken és szép győzelmeken vagyunk túl. Úgy érzem ez az iskolánk, akadémiánk és edzőink közös sikere is! „

A siker annak fényében még szebb, hogy a többiekhez képest nagyon fiatal csapattal indultunk, hiszen többségében kilencedikes és tizedikes diákokkal vágtunk neki. A keret tagja volt az egyébként extraligás kerettag, Dimitric Miona is, aki 11-es tanuló. Sok gyereknek ez volt az első többnapos tornája. Nehéz volt ez mentálisan is, de a lányok jelesre vizsgáztak, biztosak vagyunk benne, hogy jövőre már rutinosabban és legalább ilyen elszántan vágnak neki a diákolimpiai küzdelmeknek. Idén még csak a második röplabdás gimnáziumi osztály indult a Szent Benedekben, de ez a mostani siker is megerősít bennünket abban, hogy a program jó úton van. A gyerekek és a szülők, az edzők, a tanárok együttműködése kellett ahhoz, hogy ez a siker elérhető legyen.

Kormos Mihály edző és Papp Zsófia erőnléti edző kísérte a csapatot a Diákolimpiára. Az akadémia keretein belül is rengeteget és nagyon keményen dolgoznak a sikerekért, itt is sokat számított a jelenlétük, irányításuk és támogatásuk.

A 2022-es Diákolimpiát Békéscsabán rendezték, csütörtökön érkeztek meg a csapatok, még aznap sorsolással döntötték el, mely együttesek versengenek egymással, ez alapján a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium,Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,Kollégium,Könyvtárral, a Kecskeméti Katona József Gimnáziummal és a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziummal került egy csoportba, vagyis velük mérkőztünk meg először. Háromból két meccset meg is nyertünk, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium azonban szoros küzdelem után vitte a csoportot. Ezután a keresztjátékban győztünk az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium ellen, így a legjobb négy csapat közé kerültünk.  Az elődöntőben a Gödöllői Török Ignác Gimnázium ellen sajnos nem sikerült győzedelmeskednünk, így bronzéremért játszhattunk tovább a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziummal. Mivel mi nyertünk, éremmel térhetünk haza.

Az V-VI. korcsoport, vagyis a középiskolások számára szervezett versenyen 8 csapat mérettette meg magát. Érkeztek együttesek Békéscsabára Bács – Kiskun,Veszprém, Szabolcs- Szatmár- Bereg, Békés és Pest megyéből is. A fürediek 12 versenyzővel érkeztek.

Résztvevők: Lovász Kinga, Schneider Vanessa, Horváth Sára, Simon Réka, Jacsó Borbála, Gazsó Szofi, Miona Dimitric, Krakoczki Csenge, Mayerhoffer Hédi, Egri Boglárka, Tokos Eszter, Darvasi Rebeka.
Edzők: Kormos Mihály, Lelkes Gábor.
Erőnléti edző: Papp Zsófia.

2022 DIÁKOLIMPIA VÉGEREDMÉNY:

  1. Gödöllői Török Ignác Gimnázium (Gödöllő)
  2. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium (Békéscsaba)
  3. Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Balatonfüred)
  4. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium (Nyíregyháza)
  5. Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium (Újpest)
  6. Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Könyvtár (Budapest)
  7. Kecskeméti Katona József Gimnázium (Kecskemét)
  8. Vetési Albert Gimnázium (Veszprém)