Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Dőry Ádám – példa értékű munka folyik ott

1. Amikor a Széchenyi Ferenc Középiskolába jött tanulni, miért választotta az iskolát?
Egy barátom jelentkezett az Iskolába, és elmesélte nekem, hogy rendész képzés indul. Mindenki azzal példálózott, hogy a rendőrnek mindig fix fizetése és munkája van, miért nem próbálom meg. Sokáig gondolkodtam és megléptem, talán mondhatom életem legjobb döntését hoztam akkor.

2. Milyen volt a középiskola? Mennyire maradt meg élményként?
A középiskola minden napja egy új élmény volt. Kicsit tartottam a sulitól, mivel a „Szakinak” volt egy hírneve a térségben, de az iskola akkori fiatalos és egyben haladó gondolkodású vezetése, aminek az élen Szigethi Csaba igazgató állt, mindent megtett, hogy más kép alakuljon ki a Széchényi Ferenc Középiskoláról. Mondhatom talán nagyképűség nélkül, hogy minden ott töltött év megmaradt az emlékezetemben, és nagyon sok emlékem van, amit a mai napig őrzök.

3. Az iskolában eltöltött idő és megszerzett tudás elegendő volt ahhoz, hogy elinduljon az élete/karrierje?
Bátran mondhatom, hogy arra nagyon is elég volt, hogy a helyes úton induljak el, és a tanáraim tanácsaival egyetértve és nem utolsó sorban a tanításaikat megfogadva kezdjem el az életemet élni. A karrierem csak ezután indult el, de a megfelelő alapokra szükség van, és a 4 évem alatt, amit az iskolában töltöttem mindent megkaptam.

4. Mivel foglalkozik most és hol?
Jelenleg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományában vagyok, mint rendőr, de 2020-ban egy belső pályázatot elnyertem és felvételizhettem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karra, ahol épp az első évemet Bűnügyi nyomozó szakirányon sikeresen abszolváltam.

5. Az iskola idővel megváltozott. Mennyire ismeri az új képzési lehetőségeket?
Az iskola kezdeti változásánál jelen voltam, mikor a Szent Benedek Gimnázium lettünk. Kereken egy évet töltöttem el ebben a keresztény értékrendben. Szerintem mi diákok nem sokat fogtunk fel az akkori fenntartó váltásból, de látszik az iskola profitált belőle, hisz a mai napig fejlődik, és jó kezekben van, aminek minden Balatonfüredi lakos örülhet.

6. Van valamilyen aktív, kapcsolata az iskolával?
Sajnos az évek múlnak, a kapcsolatok a nyugdíjba vonuló tanárok számával csökken, de igen van pár ember, akivel sokszor beszélek és találkozok. Azt sajnálom, hogy az iskola a volt diákoknak egy pici betekintést nem tart, hogy bemutassa hol tart és milyen irányt vett, mert példa értékű munka folyik ott, és nem csak a sportra értem, hanem az épületek felújítására gondolok.

7. Mi a véleménye, keresztény iskolaként a Szent Benedek Középiskola tud valami többet adni az itt tanulóknak, hogy az életben boldoguljanak?
Nincs összehasonlítási alapom sajnos más keresztény és állami fenntartsú iskolák között, de véleményem szerint nagyon jó közösség van ott, az a kifejezés hogy „Szaki” már nem létezik, és Balatonfüred elit iskolája lett a Szent Benedek Gimnázium, ahova, ha jól tudom, többszörös túljelentkezés van minden évben, tehát ha ezt a keresztény iskolai érték tette, akkor igenis jobban boldogulnak azok a diákok, akik itt tanulnak.