Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Diákjaink visszatérhetnek az iskolába

A koronavírus-járvány miatt iskolánk szeptember közepén átállt az online oktatásra. Az időben hozott szükséges lépéseknek köszönhetően a komolyabb bajt megelőztük, jelenleg nincs fertőzött tanár, diák vagy iskolai dolgozó, így megkaptuk az engedélyt a hagyományos oktatás folytatására.

Október 5-én hétfőn már normál oktatással folytatódik a munka, a tanévkezdésnél kapott órarend szerint.

Ahhoz, hogy a jövőben is biztonsággal tudjunk az iskolában dolgozni, be kell tartanunk néhány szabályt.

Kötelező lázmérés: Az iskola udvarra nyíló nagy kapujánál lesz a kötelező lázmérés. A diák csak ezután, és csak akkor léphet be, ha a testhőmérséklete a járványügyi szabályozásban meghatározott 37,8 fok alatt van. Amennyiben ennél magasabb testhőmérsékletet mérünk valakinél, akkor a járványügyi előírásokat követve megismételjük a mérést, és ha az az érték is magasabb a meghatározottnál azonnal elkülönítjük a diákot és a szülőket értesítjük.

A beléptetés folyamatossága és a pontos órakezdés érdekében kérünk mindenkit, hogy 7:30 és 7:55 között érkezzen meg az iskolához.

Maszkhasználat: Az iskolában a maszk használata mindenkinek kötelező. Azt belépéstől, az épület elhagyásáig-a tanórákon is-folyamatosan viselni kell. Az étteremben a maszkot csak az étkezés idejére, az asztalnál lehet levenni.

A maszknak folyamatosan takarnia kell az orrot és a szájat.

Kérünk mindenkit, hogy a megelőzés érdekében az egyszer használatos maszkokat rendszeresen cseréljék, a textil maszkokat pedig naponta mossák. Mindenkinél legyen az iskolában tartalék maszk.

Kérjük a szülőket, hogy amennyiben a legapróbb tünetét tapasztalja bármilyen betegségen a gyermekén, ne engedje iskolába, ne veszélyeztessük a közösség tagjait.

Tisztelt szülők, tanárok, diákok,

Iskolánk minden tagja példás fegyelmezettséggel tartotta be a tanévkezdés elején hozott intézkedéseinket. Most, hogy visszatérhetünk a hagyományos oktatásra, kérek mindenkit, hogy a fent hozott szabályokat a saját érdekünkben, hasonlóan tartsuk be. Továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük a napi híreket, fokozottan figyeljük az iskolában tanulók és dolgozók egészségi állapotát és ahogy szeptemberben is, úgy a jövőben is azonnal, a helyzetnek megfelelő döntéseket hozzuk meg, amiről a megszokott felületeinken adunk tájékoztatást.

Komáromi Móric
Iskolaigazgató