Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

Érettségi 2020 – Hírek

Kedves Végzősök!

A hétfőn kezdődő idei érettségin a járványhelyzet miatt a biztonsági intézkedésekre kell kiemelten odafigyelni.

A közlekedési tumultus csökkentéséért az első héten a vizsgák délelőtt 9.00 órakor kezdődnek. Sűrítik a közösségi közlekedés járatait, ugyanakkor vélhetően sokan autóval közelítik meg az iskolákat, ezért a rendőrök a forgalomirányításban vállalnak szerepet.

Az iskola előtti téren, bent az épületben a csoportosulás megelőzése érdekében rendőrök, tanárok figyelnek majd arra, ne alakuljon ki nagyobb társaság. Szigorúan tartsátok be a 1,5 méteres ajánlott védőtávolságot!

Minden intézményben biztosítanak fertőtlenítőszereket, maszkokat és a tanároknak védőkesztyűt az állami tartalékok terhére.

A maszk viselése az iskolák folyosóin, közösségi helyiségeiben kötelező, a dolgozatok megírása közben azonban nem, ugyanakkor viselésük erősen ajánlott.

Az írásbeli vizsgadolgozatok beszedésekor fokozottan figyelni kell arra, hogy mindig csak egy vizsgázó adja be a vizsgadolgozatát, a vizsgateremben addig a többi vizsgázónak a helyén kell várakoznia.

Fontos hogy a vizsgadolgozat leadása után vizsgázók ne csoportosuljanak, hanem a legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a vizsga helyszínét, épületét.

A termekben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, közöttük legkevesebb másfél méter távolságot kell tartani, az érettségi dolgozatokat szintén járványügyi megfontolásból egy napig pihentetik a kijavításuk előtt.

Sok sikert a vizsgákhoz! Hajrá, Szent Benedek!