Weboldalt készítette: Websafe IT Security Kft. X

KORONAVÍRUS – fontos tájékoztatás

Kedves Kollégák! Kedves Diákok! Kedves Szülők!

 

Mindenkit szeretnék emlékeztetni arra, hogy a félelem és az idegesség teljesen normális reakció egy világjárvány esetében. Azonban a rémhírek és a téves információk feleslegesen növelik ezt a félelmet. Nagyon fontos, hogy megbízható forrásokból szerezzünk információkat. A Koronavírussal kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu hivatalos oldalon tudnak tájékozódni.

 

  1. A legfontosabb már eddig is jól kommunikált és mindenki által ismert (alap)szabályok:
  • Aki lázas, rosszul érzi magát, felső légúti tünetei vannak, köhög, semmiképpen ne jöjjön dolgozni, hanem hívja fel a háziorvosát (ne menjen el a rendelőbe, mert ezzel megfertőzhet másokat), és kövesse annak utasításait, egyidejűleg tájékoztassa munkáltatóját
  • Alaposan és gyakran mossunk kezet, langyos vízben, minimum 30 másodpercig (követve a kihelyezett helyes kézmosás szabályaira vonatkozó tájékoztatót)
  • Ügyeljünk arra, hogy ne nyúljunk az arcunkhoz és csak zsebkendőbe vagy annak hiánya esetén a könyökhajlatunkba köhögjünk, tüsszentsünk, a használt zsebkendőt azonnal dobjuk ki,
  • Kerüljük a tömegrendezvényeket és a szoros testi kontaktust (kézfogás, puszi, ölelés).

 

  1. Amennyiben a munkavállaló/tanuló vagy annak közeli hozzátartozója a járvány gócpontjának számító országokban (Olaszország, Kína, Dél-Korea és Irán – jelen állás szerint) járt a közelmúltban, telefonon értesítse háziorvosát és munkáltatóját.
  2. Gimnáziumunk már a járvány kontinensen való feltünése óta kiemelt figyelmet fordít az előírás szerinti takarításra.
  3. A Gimnáziumunk konyháján dolgozók biztonsága és egészsége, valamint az általuk ellátott valamennyi személy biztonsága érdekében a meglévő belépési szabályok szigorú betartása kötelező:

– a szakszemélyzeten kívül senki nem léphet be az iskolai konyha területére

– az iskolai konyha vezetőjének külön írásos engedélye után végezhető bármilyen célzott karbantartási munkálat, amennyiben az nélkülözhetetlen a konyha működőképességének megtartásához.

  1. A munkáltató előzetes értesítése nélkül az iskola/akadémia semelyik munkavállalója nem utazhat külföldre.
  2. Az Igazgató előzetes értesítése nélkül az iskola és a kollégium semelyik tanulója nem utazhat külföldre.
  3. A járványügyi előírások fokozott betartása érdekében az iskola elrendeli a kollégiumi és az iskolai látogatás tilalmát.
  4. A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel az iskola kollégiuma külsős vendéget további rendelkezésig nem fogad.
  5. A Gimnázium úgy szervezi a diákság liturgikus, hétköznapi foglakozásait, vendég előadók alkalmait, hogy egyszerre 100 főnél többen ne vegyenek részt azokon.
  6. A Szociális érzékenyítés program további utasításig felfüggesztésre kerül.

 

A fenti rendelkezések a Pannonhalmi Főapátság által fenntartott a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium és a Szent Benedek Röplabda Akadémia minden munkavállalójára és diákjára kötelező érvényűek és be nem tartásuk fegyelmi vétségnek minősül.

 

Aktívan dolgozunk a járvány okozta várható és váratlan helyzetek megoldásán, a kezelésükre eljárásrendeket dolgozunk ki, azokról tájékoztatjuk az érintetteket.

 

Kérem, hogy törekedjünk a pozitív munkahelyi légkör fenntartására és viselkedjünk egymással a nyíltság és a bizalom jegyében.

 

Balatonfüred, 2020 március 13.